Jump to content
RealModScene
Sign in to follow this  
sidglide128

Problem with RGH; Boots Xell but no Dashboard

Recommended Posts

Hi,
 
I recently bought a seconds RGH2 Slim Corona 16MB most likely. Running Corona.
 
It came with a 250GB HDD; i wanted to upgrade the HDD so i bought a new 1Tb HDD formatted it from XBOX dash.
I put xex menu and from there put dashlaunch along with crorona.
I had created a backup of the old drive on a USB and started replacing folders including games and other files.
I also backed up a folder called system
When i replaced the folder from the USB HDD it stopped showing any files in the system folder.
i thought it was normal.
I played ninja gaiden for a bit and then quit and rebooted.
When i rebooted i was greeted with E79 error.
I realised something had gone wrong.
So i swapped with old HDD still no difference.
Now i was able to boot into Xell so see the CPU keys etc but since it was a pre-mofified system i do not have a Nand backup.
can somebody please help me, i will be very grateful.
Also i have no experience with J-runner or hardware modding soldering etc do you think this situation is recoverable.
cheers,
sid

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, sidglide128 said:
Hi,
 
I recently bought a seconds RGH2 Slim Corona 16MB most likely. Running Corona.
 
It came with a 250GB HDD; i wanted to upgrade the HDD so i bought a new 1Tb HDD formatted it from XBOX dash.
I put xex menu and from there put dashlaunch along with crorona.
I had created a backup of the old drive on a USB and started replacing folders including games and other files.
I also backed up a folder called system
When i replaced the folder from the USB HDD it stopped showing any files in the system folder.
i thought it was normal.
I played ninja gaiden for a bit and then quit and rebooted.
When i rebooted i was greeted with E79 error.
I realised something had gone wrong.
So i swapped with old HDD still no difference.
Now i was able to boot into Xell so see the CPU keys etc but since it was a pre-mofified system i do not have a Nand backup.
can somebody please help me, i will be very grateful.
Also i have no experience with J-runner or hardware modding soldering etc do you think this situation is recoverable.
cheers,
sid

have you tried booting without the hdd??

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have tried, it make no difference. Now even the red light dot does come on. the light stays green (no controllers connected)

Only thing that i can do is boot into xell.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I was finally able to get the xbox back on using a donor nand and create a fresh dump using my cpu and dvd key
 
cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, sidglide128 said:
I was finally able to get the xbox back on using a donor nand and create a fresh dump using my cpu and dvd key
 
cheers

yeah it usually is a nand corruption issue.. i was waiting on your reply before i suggested rebuilding your nand..

 

but good news is.. that this error isnt just for modded consoles.. as retail ones will do same thing.. usually due to a faulty update

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...